Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Odprave / akcije

ogledov: 2106

Patagonija 2015

Trajanje odprave/akcije: 05.01.2015 - 28.02.2015

Udeleženci:
Luka Krajnc (AO PD Celje - Matica), Tadej Krišelj (AO PD Kamnik) in Luka Lindič (AO PD Celje - Matica) - odprava uspešno zaključena

Luka Krajnc (AO PD Celje - Matica), Tadej Krišelj (AO PD Kamnik) in Luka Lindič (AO PD Celje - Matica), vsi člani slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR), so januarja in februarja 2015 plezali v Patagoniji. Krajnc in Krišelj sta v zahodni steni Mojon Roja potegnila prvenstveno smer Blockbuster, ki sta jo preplezala na pogled, celotna trojica pa je opravila grebensko prečenje vrhov Adel in se po smeri Ragni povzpela na vrh Cerro Torreja. Objavljamo poročili alpinistične odprave Patagonija 2015, ki sta ju pripravila Krajnc in Lindič.
 
Pataclimb poroča, da so Luka Lindič, Luka Krajnc in Tadej Krišelj prečili vrhove Cerro Adela in se po smeri Ragnipovzpeli na vrh Cerro Torreja. Za ta odličen povezovalni vzpon so potrebovali tri dni. Lindič je na vrhu tega patagonskega lepotca stal prvič dočim sta Krajnc in Krišelj nanj priplezala že pred dvema letoma in sicer po Maestrijevi smeri oz. JV razu.

http://www.friko.si/index.php/alpinizem/2612-lindi-krielj-in-krajnc-preko-adela-na-cerro-torreju

Povezava: http://www.pzs.si/novice.php?pid=9975
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med odpravami/akcijami
Odprave/akcije po državah
Odprave/akcije z največ ogledi