Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, petek, 9. oktober 2015, ogledov: 4461

Alpinistična odprava Kishtwar 2015 - preplezana vzhodna stena Cerro Kishtwarja

PZS: Mednarodna alpinistična odprava Kishtwar 2015, ki jo sestavljajo Kamničana Urban Novak in Marko Prezelj, Američan Hayden Kennedy in Francoz Manu Pellissier, je v Indijo odpotovala 9. septembra in se vrača 16. oktobra 2015. Raziskujejo območje indijskega Kishtwarja, kjer mikavni hribi drznih oblik ponujajo veliko možnosti za tehnično zahtevne vzpone.

Člani odprave: vodja Urban Novak (AO PD Kamnik), Marko Prezelj (AO PD Kamnik), Hayden Kennedy(ZDA) in Manu Pellissier (Francija).
Trajanje odprave: od 9. septembra do 16. oktobra 2015.
Območje: Kishtwar, indijska Himalaja.

SPOROČILA:

Petek, 2. oktober 2015
Aklimatizacijo zaključili z vzponom na Chomochior (cca. 6274 m). V prihodnjih dneh načrtujemo poskus v posneženem Cerro Kishtwarju.

Petek, 9. oktober 2015
Med petim in osmim oktobrom smo uspeli preplezati vzhodno steno Cerro Kishtwarja. Danes pospravljamo bazo, jutri se vračamo v dolino. Vsi super.

----------------------
Cerro Kishtwar (6155 m) je zaradi svoje podobnosti dobil ime po bolj znanem Cerro Torreju v Patagoniji. Je zelo markanten vrh, ki od sosedov izstopa po svoji pravilni obliki. Z zahodne strani na vrh vodita dve smeri, medtem ko z vzhoda Cerro Kishtwar pred prihodom te odprave še ni doživel poskusa vzpona. Vzhodna stena, ki so jo po prvenstveni smeri v alpskem slogu preplezali Urban Novak, Marko Prezelj, Hayden Kennedy in Manu Pellissier, je izvrsten, tehnično zahteven cilj. Bravo, fantje!
Podrobnosti o vzponu po vrnitvi alpinistov v Slovenijo.
------------------------
Povezana novica:
Alpinistična odprava Kishtwar 2015 pred odhodom 
Povezava: http://pzs.si/novice.php?pid=10484


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami