Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, torek, 14. oktober 2014, ogledov: 4461

Poročilo - Zbor alpinistov 2014 v Kamniški Bistrici

Pod senikom Marjana Jeraja (Pri Jurju) v Kamniški Bistrici, so se v soboto, 11. oktobra 2014, proti 18. uri začeli zbirati slovenske alpinistke in alpinisti. Letošnji tradicionalni zbor alpinistov, ki ga vsako leto priredi drug alpinistični kolektiv, je v sodelovanju s Komisijo za alpinizem PZS organiziral Alpinistični odsek PD Kamnik.

V uradnem delu, ki se je začel nekoliko kasneje kot je bilo najprej predvideno, sta zbor alpinistov in 100–150 navzočih pozdravila načelnik KA Miha Habjan in Jure Prezelj (AO Kamnik). Besedo so nato prevzeli predavatelji Janko Humar, Matic Jošt, Tomaž Jakofčič, Marko Petek in Jure Prezelj, ki so skozi fotografije na platnu in lastnih občutij do pogrešanih Petra Mežnarja in Aleša Holca, in jima je bil ta zbor alpinistov tudi posvečen, prikazali del njunega bogatega alpinističnega in osebnega življenja.    

Po kratkem premoru je nato sledila podelitev priznanj novopečenim alpinistkam in alpinistom iz rok Mihe Habjana (načelnik KA) in Matjaža Šerkezija (strokovni sodelavec KA). Vsem iskreno čestitamo!

Za dobro glasbo v ozadju pred uradnim delom je poskrbel DJ Jure, za ples in žur do jutranjih ur pa Šundr band.

AO Kamnik se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji prireditve ter vsem, ki ste se je udeležili v tako velikem številu. Še enkrat hvala vsem, ki ohranjate spomin na naša Aleša Holca in Petra Mežnarja.

Nekaj fotografij je že v fotogaleriji.

Irena Mušič Habjan

Fotogalerija

Poročilo - Zbor alpinistov 2014 v Kamniški Bistrici
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami