Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Sebastjan Čebular, četrtek, 8. november 2018, ogledov: 789

Tečajniška tura v Grazer Bergland 13.10.2018

Lepa sobota je klicala po tečajniški plezalni turi. Odločitev je padla za plezanje smeri v Graškem hribovju.

Zjutraj smo se klasično dobili pri Domu kulture v Kamniku. Sledilo je razvrščanje po avtomobilih in "gas" proti Avstriji. Na avtocesti je sledil še nakup vinjet, rogljičkov, kave in drugih priboljškov. Ob prihodu v Mixnitz, ki je bil izhodišče za naše "avanture" smo se sicer malo lovili, ampak smo vseeno hitro našli gostišče pri katerem je parkirišče. Pri avtomobilih smo se porazdelili v naveze in začeli "študirati" dostop do izbranih sten. Plezali smo večina v navezah po dva, v različnih stenah. Dostop je bil ravno prav dolg za ogrevanje pred plezanjem.
Večina nas je ugotovila, da je plezarija v teh stenah res odlična saj je skala kompaktna in smeri so res lepe. Skala je podobna pakleniški in ponuja tako klasične kot športno opremljene smeri, mi smo plezali slednje. Nekaj tečajnikov je smeri plezalo v vodstvu oziroma izmenično. Na vrhu je sledilo sončenje in seveda zaslužena malica. Po premoru smo se odpravili proti dolini po gozdu nazaj do izhodišča. V gozdu smo srečali tudi nekaj kozorogov. V gostišču na izhodišču so se počasi "nabrale" vse naveze in skupaj smo spili zasluženo pivco ali dva in analizirali vzpone v krasnih stenah Graškega hribovja.
Med potjo domov je bil v planu še postanek na letnem zboru alpinistov na Mariborskem Pohorju. Med vožnjo domov nam je na žalost odpovedal eden izmed avtov in smo se morali porazdeliti po drugih avtomobilih, da smo lahko krenili naprej. Na zboru alpinistov je bilo precej živahno. Nekateri so ostali malo dlje, drugi malo manj časa prav vsem pa je bilo lepo.


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki